Kies in de lente voor typische lentegroenten!
Door te kiezen voor de groenten van het seizoen, kies je gezond én duurzaam.
Seizoen groenten in de lente (april-mei-juni)
- Asperge - Chinese kool - Komkommer
- Lamsoren – Paksoi - Pompoen
- Postelein – Prei - Raapjes
- Raapstelen – Rabarber - Radijs
- Rettich - Rode biet - Rode kool
- Romatomaat – Schorseneren - Tomaat
- Trostomaat – Tuinboon - Ui
- Veldsla – Vleestomaat - Winterpeen
- Winterpostelein – Witlof - Witte kool
- Wortelen - Zeekraal
Iedere groente bevat zijn eigen unieke mix aan vitamines en mineralen. Zo zijn radijsjes rijk aan vitamine C en bevat spinazie veel foliumzuur, vitamine B6 en kalium. Daarom is variëren belangrijk. Dat is de beste manier om alle benodigde voedingsstoffen binnen te krijgen. Door elke dag genoeg groente te eten (250 gram), verlaag je bovendien het risico op chronische ziekten.
Reactie plaatsen
Reacties