Kool zit vol met vitamine A,B en C en is rijk aan ijzer en calcium
Reden genoeg om deze regelmatig op het menu te zetten
Door de koolsalade na de bereiding nog even te laten staan, wordt de kool wat zachter en trekken de smaken goed in.
- 2 personen
- 20+ minuten
- Lunch of bijgerecht
Ingrediënten
- 300 gram witte kool
- 1 kleine winterwortel
- 1 bosui
- 1 eetlepel slasaus, 25% olie of Remia fritesline
- 3 eetlepels halfvolle yoghurt
- 1 eetlepels citroensap
- peper
Bereiding
- Was het stuk kool en rasp of snijd de kool fijn.
- Maak de wortel schoon en rasp hem grof.
- Maak het bosuitje schoon en snijd hem in smalle ringen.
- Maak een sausje van de slasaus, de yoghurt, het citroensap en wat peper.
- Meng het sausje met de groente. Zet de salade afgedekt koel weg zodat de smaken in trekken en de kool wat zachter wordt.
- Snijd er voor de variatie een appel of peer in kleine stukjes en meng dit door de salade
Bron: Het Voedingscentrum.
Reactie plaatsen
Reacties