Wat zijn de seizoensgroenten?

Groente van het seizoen zijn minder belastend voor het milieu dan soorten die zijn geïmporteerd uit landen buiten Europa, per vliegtuig zijn vervoerd, of zijn gekweekt in een verwarmde kas.

Wat zijn de seizoensgroenten?

Groenten zijn het meest duurzaam als ze uit Nederland komen van de akker of uit een kas die niet veel verwarming nodig heeft. Ook groenten uit Europa zijn vaak een duurzame keuze.

Door te kiezen voor de groenten van het seizoen, kies je gezond én duurzaam. 

Seizoensgroente in de herfst (oktober-november-december)

  • Aardpeer, Andijvie, Bosui, Bloemkool, Boerenkool, Broccoli, Chinese Kool, IJsbergsla, Knolselderij, Koolraap, Kropsla, Paksoi, Pastinaak, Peultjes, Pompoen, Postelein, Prei, Raapjes, Raapstelen, Rabarber, Radicchio, Radijs, Rammenas, Rettich, Rode biet, Rode kool, Romatomaat, Rucola, Savooie/groene kool, Schorseneren, Snijboon, Spitskool, Spruitjes, Tomaat, Trostomaat, Ui, Veldsla, Venkelknol, Vleestomaat, Winterpeen, Witlof, Witte kool, Wortelen

Bron: Het Voedingscentrum.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.