‘Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd al had’

 

Tijd voor een plan om je doelen in 2022 wél te halen.

Ga ervoor!

  • Bepaal eerst waarom je iets wil veranderen. Schrijf dat op en herhaal dit regelmatig voor jezelf.  

              Zo blijf je gemotiveerd.

  • Maak haalbare, kleine stappen. Deze zorgen voor snel resultaat en houden je dus gemotiveerd om de volgende stap te zetten.

              Bijvoorbeeld: ik neem iedere dag een bakje met rauwkost mee naar mijn werk/ zet een bakje met rauwkost op mijn bureau.

              Gelukt? Top! Volgende stap!

  • Maak het concreet: in plaats van ‘ik eet twee keer per week vis’(= vaag), wordt het: ‘op dinsdag en zondag eet ik vis’(= afspraak).
  • Of ‘als toetje neem ik voortaan altijd fruit’.
  • Gebruikt positieve taal: dus ‘ik drink door de week heerlijk thee en water’ in plaats van ‘ik mag geen frisdrank’. 😊

Dit zijn alvast tips die direct toepasbaar zijn.

Natuurlijk ben ik er om je te helpen al je doelen te behalen komend jaar.

Onderstaand een heerlijk receptje voor op de borrelplank komende Oud en Nieuw.

Ik wens iedereen een fijne Jaarwisseling en een goede Gezondheid in 2022!

Bron: Het Voedingscentrum

Gevulde abrikozen hapje (Kayisi Tatlisi)

Dit hapje werd gemaakt door Gülsah Kayar van Turkse Diëtist.

  • 2 personen
  • 0-15 minuten 
  • Borrelhapje of nagerecht 

Ingrediënten

  • 4 gedroogde abrikozen
  • 2 eetlepels Turkse slagroom (kaymak) of zure room light
  • 1 theelepel honing
  • 10 gram pistachenoten, ongezouten

Bereiding

  1. Was de abrikozen en laat ze 10 minuten in heet water wellen.
  2. Laat de abrikozen afkoelen.
  3. Roer de room los met een lepel en voeg de honing toe.
  4. Hak de pistachenootjes fijn.
  5. Vul de abrikozen met het roommengsel en dip ze daarna in de pistachenootjes.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.